Welkom op mijn site, mijn naam is Rietje van Tuijl- van de Voort(1961).

Sinds 2007 wonen wij in Lunteren op “De Riethoeve”, een inspirerende plek in het buitengebied.

Sinds 2006 zitten mijn handen in de klei. Het fascineert mij telkens weer dat mijn handen een beeld kunnen creëren uit een homp klei. In mijn hoofd zit een idee en dat maken mijn handen. Voordat de handen in de klei gaan wordt er een stappenplan uitgedacht. Tijdens het proces krijgt het werk vaak een verrassende wending door andere inzichten. Daar wordt ik enthousiast en gedreven van en dan smaakt het naar meer. Zo ben ik continu aan het ontdekken en ontwikkelen.

Sinds 2017 geef ik keramiek- en boetseerlessen in het Cultureel centrum “Cultura” in Ede. Het overdragen van kennis en het enthousiasmeren van cursisten geeft mij veel voldoening en inspiratie.

In 2017/2018 ben ik dieper de glazuurtechnologie in gedoken. Het oplossen van problemen en het samenstellen van eigen glazuren vind ik boeiend. In 2018/2019 heb ik extra leerjaar Handvormen in Gouda afgerond. In mei kwam de conservator van Museum Gouda naar geëxposeerd werk kijken op school. Tot mijn vreugde werd mijn Art Deco stijl “Haasje” geselecteerd en mocht het een half jaar in het museum in Gouda staan. Een groot compliment en erkenning van mijn werk. Het voelde dit jaar alsof ik op de kop gezet werd en er flink aan mij werd geschud.  Het geschud heeft zijn vrucht afgeworpen en er is een nieuwe richting in mijn werk ontstaan.

Mijn nieuwe werk gaat over vormen en gelaagdheid. Geometrische lijnen maar ook organische vormen. Geïnspireerd door de natuur en zijn Schepper. De verscheidenheid van bladvormen hebben mij altijd geboeid, de gelaagdheid van een bladerdek in het bos. Het ritme van gelaagdheid komt telkens terug in de natuur, bv. in rotsformaties maar ook in mensen en dieren. Met mijn werk wil ik mensen bewust laten worden van de veelkleurigheid en de kwetsbare schoonheid van de schepping.